HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Miből mit főzhetünk? > A cékla több!

t: 2454

A cékla több!

Sütõben sült töltött cékla

HOZZÁVALÓK
- 3 szál szárzeller
- 1 alma
- 2 dl tejföl
- 3 evõkanál reszelt torma
- só
- õrölt bors
- 4 közepes cékla

A zellert megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. A meghámozott, kicsumázott almát apró kockákra vágjuk. A tejfölt a tormával összekeverjük, megsózzuk, borssal fûszerezzük. Két evõkanálnyival a zellert és az almát összeforgatjuk, a többit félretesszük.
A céklát alaposan megmossuk, meghámozzuk, és a közepét karalábévájóval kivájjuk. A cékladarabokat az almás zellerbe keverjük, majd a céklák üregeibe kanalazzuk. A töltött céklákat tûzálló tálba tesszük, és alufóliával szorosan befedve 220 °C-ra elõmelegített sütõbe (légkeveréses sütõben 200 °C) toljuk. Kb. 70 perc alatt puhul meg, Tálaláskor a félretett tormás tejföllel megöntözzük.

Elkészítés
elkészítési idõ: 2 óra
egy adag: 717 kj/172 kcal
italajánlatunk: száraz rozé
(soproni kékfrankos rosé '04)


Sajtos cékla formában

HOZZÁVALÓK
- 10 dkg vaj
- 8 dkg liszt
- 5 dl tej
- só
- õrölt bors
- 30 dkg fõtt cékla
- 20 dkg sajt
- 4 tojás
- 3 evõkanál apróra vágott metélõhagyma
- 2 tojásfehérje

A sütõt 190 °C-ra elõmelegítjük (légkeveréses sütõben 170 °C), és 4 felfújtformát kivajazunk. A kb. 3,5 decis formákat a sütõben megforrósítjuk. A lisztet a maradék vajon megpezsgetjük, a tejjel felengedjük, azaz
besamelmártást készítünk. Megsózzuk, meg-borsozzuk. A céklát meghámozzuk, egyet apró kockákra vágunk, a többit turmixoljuk. A kockákat és céklapépet a reszelt sajttal együtt a besamelbe keverjük. A négy tojás sárgáját is beledolgozzuk, a metélõhagy-
mával meghintjük. Ezután az összes tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a céklás masszába forgatjuk. A forró formákba kanalazzuk, úgy, hogy legfeljebb a háromnegyedéig töltse ki. Sütõbe toljuk, és 20-25 perc alatt megsütjük. Elõételként vagy mártásos húsok köreteként tálaljuk.

Elkészítés
elkészítési idõ: 1 óra
egy adag: 2550 kj/610 kcal
italajánlatunk: száraz fehérbor
(somlói chardonnay 2000)

(forrás: www.konyhamagazin.hu)

2005.11.23

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Sütõben sült töltött cékla
Sütõben sült töltött cékla

Legfrissebb magazinok