HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Miből mit főzhetünk? > Karfiol

t: 3754

Karfiol

Kapris karfiolsaláta

Hozzávalók: 1 kg karfiol, só, 5-6 ek olaj, 2 kk mustár, 1 kemény tojás, 1 ek ketchup, 1/2 csomó petrezselyemzöld, 2 ek kapri, 1 ek kaprilé, 1/2 citrom, 1 késhegynyi cukor

Elkészítés:
A karfiolt megmosom, és sós vízben megfozöm. Leszuröm, és hagyom kihulni. Közben elkészítem az öntetet. Az olajat és a mustárt gondosan kikeverem, és hozzáadom a kemény tojás összenyomott sárgáját. Beleteszem a ketchupöt, a finomra vágott petrezselyemzöldet és a kaprit. Az öntetet a kapri ecetes levével, citromlével, kevés cukorral és sóval ízesítem. Jól összekeverem, és a kisebb rózsákra szedett karfiolra öntöm. Gondosan átforgatom, és összevágott tojásfehérjével díszítem. Jól lehutve tálalom.

Karfiol vajas morzsával

Hozzávalók: 1,5 kg friss karfiol, 10 dkg vaj, 15 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:
A karfiolt megtisztítom, és jól megmosom, majd sós vízben puhára fozöm. A vajat serpenyoben felolvasztom, a zsemlemorzsát beleszórom, és állandóan kevergetve addig pirítom, amíg szép piros nem lesz. A megfott karfiolt szurokanállal kiszedem, és jól lecsurgatva tálra helyezem. A tetejét beborítom a vajban pirított zsemlemorzsával. Eloételként vagy vegyes zöldségköret egyik komponenseként kínálom.

Karfiol krémleves

Hozzávalók: csontleves, 70 dkg karfiol, 1 zsemle, fehérbors, 5 dkg liszt, 5 dkg vaj, 1 csomó petrezselyemzöld, 3 dl tej, 1,5 dl tejszín, 1 tojás

Elkészítés:
A szokásos módon csontleves készítek, majd leszuröm. A karfiolt rózsáira szedem, gondosan megmosom, és langyos vízbe áztatom. A zsemlébol pirított zsemlekockát készítek. A csontlevesben megfozöm a karfiolt. Közben a vajon petrezselymes rántást készítek, kevés tejjel felengedem, és besurítem vele a levest. A karfiolt szitán áttöröm, vagy turmixolom, a levest átszuröm, majd a tejszín és a tojássárga keverékét lassan, egyenletes kevergetés közben hozzáadom. Ezt követoen már nem szabad felforralni.
Csészékben, zsemlekockával, vagy levesben fott karfiolrózsával tálalom.
(forrás: www.zoldujsag.hu)

2005.11.15

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Kapris karfiolsaláta
Kapris karfiolsaláta
Karfiol vajas morzsával
Karfiol vajas morzsával
Karfiol krémleves
Karfiol krémleves

Legfrissebb magazinok