Grapefruitsaláta
Három grapefruit-ot alaposan meghámozunk, a vékony hártyától is megszabadítjuk, nehogy keserű legyen a saláta; a gyümölcsöt apró darabokra vágjuk. 40 dkg megtisztított sárgarépát finomra reszelünk, és citromlével meglocsoljuk. A reszelt répát keverjük össze a grapefruit-tal, majd egy kevés őrölt ánizzsal, egy csipet borssal és sóval ízesíthetjük.
____________________________________________________________________________________
Vegyes saláta déligyümölcsökből
Három narancsot és egy nagyobb grapefruit-ot meghámozunk, majd feldaraboljuk, ehhez karikázzunk fel 4 banánt és négy kiwit, esetleg egy pár darab ananászt. A gyümölcsöket szórjuk meg egy csomag vaníliás cukorral és locsoljuk meg egy dl édes fehérborral. Fedjük le a salátát, és pár órára tegyük a hűtőbe.
____________________________________________________________________________________
Ananászsaláta
40 dkg ananászkonzervet vágjunk apró darabokra. Szeleteljünk hozzá két őszibarackot. A gyümölcsöket locsoljuk meg egy dl mandulalikőrrel. Az edényt letakarva egy-két órára tegyük a hűtőbe.
____________________________________________________________________________________
Vegyes saláta kompótból
A következő salátához keverjünk össze meggy-, cseresznye- és szilvakompótot. 15 dkg diót vágjunk apróra, majd szórjuk meg a vegyes kompótot, és öntsük le egy dl rummal. Egy-két órára tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
(forrás: Hölgyfórum)