HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Fakanál fogódzó - iskolásan > Hátszínszeletek fûszervajjal - LAJOS MARI ISKOLÁJA

t: 2257

Hátszínszeletek fûszervajjal - LAJOS MARI ISKOLÁJA

Hozzávalók 4 személyre:

• 4 szelet kicsontozott hátszín
• 2 ek. mustár
• 4 ek. olaj
• 2 kis fej hagyma
• 4 gerezd fokhagyma
• 2-2 ágacska rozmaring és kakukkfû

A fûszervajhoz:
• 3-3 szál citromfû, petrezselyem és majoránna
• 1 kis csokor snidling
• 120 g lágy vaj/margarin
• 1/2 kk. pirospaprika
• 1 kk. szójaszósz
• só, színes bors

A körethez:

• 500 g zöldhüvelyû bab
• 1 kis fej hagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 80 g bacon/szeletelt szalonna
• 2 ek. olaj
• só, 2-3 szál borsikafû

(forrás: Lakáskultúra Online)




2005.07.11

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
1. A hússzeleteket leöblítjük, szárazra törölgetjük, hártyás szegélyüket 4-5 helyen bevagdossuk. Megkenjük a mustárral, mélyebb tálba fektetve megöntözzük az olajjal, majd fóliával gondosan letakarjuk, és 12-24 órán át a hûtõszekrényben pácoljuk-érleljük.
1. A hússzeleteket leöblítjük, szárazra törölgetjük, hártyás szegélyüket 4-5 helyen bevagdossuk. Megkenjük a mustárral, mélyebb tálba fektetve megöntözzük az olajjal, majd fóliával gondosan letakarjuk, és 12-24 órán át a hûtõszekrényben pácoljuk-érleljük.
2. A fûszervajhoz leöblítjük a zöldfûszereket, levélkéiket lecsipkedjük a szárakról, és finomra vágjuk. A vajban/margarinban eldogozzuk a pirospaprikát, a szójaszószt, ízlés szerint sót, frissen õrölt borsot, végül a zöldfûszereket.
2. A fûszervajhoz leöblítjük a zöldfûszereket, levélkéiket lecsipkedjük a szárakról, és finomra vágjuk. A vajban/margarinban eldogozzuk a pirospaprikát, a szójaszószt, ízlés szerint sót, frissen õrölt borsot, végül a zöldfûszereket.
3. Csillagcsõrös habzsákba szedjük, alufóliával bélelt tálcára 8 vajrózsát göndörítünk belõle, és legalább 1 órára hidegre tesszük.
3. Csillagcsõrös habzsákba szedjük, alufóliával bélelt tálcára 8 vajrózsát göndörítünk belõle, és legalább 1 órára hidegre tesszük.
4. Közben a körethez megmossuk a zöldbabot, szárvégeit lecsipkedjük, és enyhén sós vízben 4-5 percig fõzzük (blansírozzuk). Jeges vízbe szedjük-merítjük, majd alaposan lecsepegtetjük.
4. Közben a körethez megmossuk a zöldbabot, szárvégeit lecsipkedjük, és enyhén sós vízben 4-5 percig fõzzük (blansírozzuk). Jeges vízbe szedjük-merítjük, majd alaposan lecsepegtetjük.
5. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát vékonyan felkarikázzuk. A szalonnát pici kockákra vágjuk, és megpirítjuk az olajban. Rádobjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, fedõ alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, ízlés szerint sózzuk, a finomra vágott borsikafûvel illatosítjuk, és fedõ alatt puhára, de még ropogósra pároljuk. Melegen tartjuk.
5. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát vékonyan felkarikázzuk. A szalonnát pici kockákra vágjuk, és megpirítjuk az olajban. Rádobjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, fedõ alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, ízlés szerint sózzuk, a finomra vágott borsikafûvel illatosítjuk, és fedõ alatt puhára, de még ropogósra pároljuk. Melegen tartjuk.
6. A hús alól nagyobb serpenyõbe öntjük a pácolajat (mustár ne kerüljön bele, mert könynyen megég!), a szeleteket papírkendõvel megtörölgetjük, és a forró olajba tesszük. Meghintjük sóval, frissen õrölt borssal, mellédobjuk a nagyjából felszeletelt hagymát és fokhagymát, valamint a rozmaring- és kakukkfû ágacskákat, és mérsékelt tûzön 4 percig sütjük. Megfordítjuk a szeleteket, ismét csak sózzuk, borsozzuk, és a pecsenyelével locsolgatva újabb 4 percig sütjük. (Akkor jó, ha a belsejük kissé rózsaszín marad.)
6. A hús alól nagyobb serpenyõbe öntjük a pácolajat (mustár ne kerüljön bele, mert könynyen megég!), a szeleteket papírkendõvel megtörölgetjük, és a forró olajba tesszük. Meghintjük sóval, frissen õrölt borssal, mellédobjuk a nagyjából felszeletelt hagymát és fokhagymát, valamint a rozmaring- és kakukkfû ágacskákat, és mérsékelt tûzön 4 percig sütjük. Megfordítjuk a szeleteket, ismét csak sózzuk, borsozzuk, és a pecsenyelével locsolgatva újabb 4 percig sütjük. (Akkor jó, ha a belsejük kissé rózsaszín marad.)
Hátszínszeletek fûszervajjal 
A zöldbabot tálra terítjük, ráfektetjük-rendezzük a hússzeleteket, tetejükre helyezzük a vajrózsákat (amelyek majd a húsra olvadnak), és azonnal tálaljuk.
Hátszínszeletek fûszervajjal A zöldbabot tálra terítjük, ráfektetjük-rendezzük a hússzeleteket, tetejükre helyezzük a vajrózsákat (amelyek majd a húsra olvadnak), és azonnal tálaljuk.

Legfrissebb magazinok