HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Salátabár > Cukorborsó-saláta

t: 2106

Cukorborsó-saláta

Hozzávalók:

350 g zsenge cukorborsóhüvely
200 g koktélparadicsom
100 g baconszalonna
6 evőkanál olívaolaj
2 szál póréhagyma
1 kis fej jégsaláta
1 gerezd fokhagyma
1citrom leve
cukor

frissen őrölt bors


Elkészítése:

A cukorborsóhüvelyeket megmossuk és megtisztítjuk. Főzzük 3 percig forró, sós vízben, hűtsük le, majd egy szűrőn csepegtessük le. A megmosott és megtisztított salátát tépdessük apró darabokra. A póréhagymát és a paradicsomot tisztítsuk és mossuk meg, a hagymát karikázzuk fel, a paradicsomot pedig vágjuk fel kockákra vagy szeletekre.

A szalonnát egy teflonserpenyőben, zsiradék hozzádása nélkül pirítsuk aranybarnára, ha kihűlt aprítsuk fel. Az apróra vágott fokhagymát keverjük össze az olívaolajjal és a citromlével, majd sóval és frissen őrölt borssal ízesítsük pikánsra. A hozzávalókat forgassuk meg salátalében, majd osszuk szét tálkákban.

Ropogós, fokhagymás baguette kiválóan illik hozzá. (forrás: VitalMedia Portal)


2005.06.30

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Még képen is ínycsiklandozó!
Még képen is ínycsiklandozó!

Legfrissebb magazinok