Hozzávalók:
350 g zsenge cukorborsóhüvely
200 g koktélparadicsom
100 g baconszalonna
6 evőkanál olívaolaj
2 szál póréhagyma
1 kis fej jégsaláta
1 gerezd fokhagyma
1citrom leve
cukor
só
frissen őrölt bors
Elkészítése:
A cukorborsóhüvelyeket megmossuk és megtisztítjuk. Főzzük 3 percig forró, sós vízben, hűtsük le, majd egy szűrőn csepegtessük le. A megmosott és megtisztított salátát tépdessük apró darabokra. A póréhagymát és a paradicsomot tisztítsuk és mossuk meg, a hagymát karikázzuk fel, a paradicsomot pedig vágjuk fel kockákra vagy szeletekre.
A szalonnát egy teflonserpenyőben, zsiradék hozzádása nélkül pirítsuk aranybarnára, ha kihűlt aprítsuk fel. Az apróra vágott fokhagymát keverjük össze az olívaolajjal és a citromlével, majd sóval és frissen őrölt borssal ízesítsük pikánsra. A hozzávalókat forgassuk meg salátalében, majd osszuk szét tálkákban.
Ropogós, fokhagymás baguette kiválóan illik hozzá. (forrás: VitalMedia Portal)