HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Fakanál fogódzó - iskolásan > Sertéscomb barbecue-mártással

t: 2929

Sertéscomb barbecue-mártással

Hozzávalók:

1 evőkanál. napraforgóolaj, 4 szelet sertéscomb, 1 dl narancslé, 4 evőkanál világos méz, 2 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál. vörös borecet, 2 evőkanál mustár, 2 evőkanál paradicsompüré, só, fekete bors, 25 dkg rizs, 1 evőkanál olaj, 5 dkg mazsola, 5 dkg fenyőmag, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma

Az étel igazi különlegessége a mazsolás rizs. Készíthetjük basmati rizsből, így még egzotikusabb lesz a vacsora. Tegyük a rizst egy szűrőedénybe, és öblítsük át folyó hideg vízzel, amíg a kifolyó víz tiszta nem lesz. Forrósítsuk fel az olajat egy lábasban, és pirítsuk meg benne a hagymát és a fokhagymát.

Szórjuk bele a fenyőmagot és a mazsolát, és süssük kavargatva 2-3 percig, amíg a magok aranybarnára nem pirulnak. Tegyük bele a rizst, és jól keverjük össze. Öntsük fel az alaplével, és forraljuk fel. Mérsékeljük a hőfokot, és lefedve főzzük csendesen 10 percig, hogy a rizs megpuhuljon, és az összes levet magába szívja. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Fortélyok

Ha gyümölcsmártást szeretnénk, hagyjuk el a mézet, a szójaszószt, az ecetet és a mustárt, és növeljük a narancslé mennyiségét 2,5 dl-re.
Használjunk a sertéscomb helyett szűzérméket, vagy bőr nélküli. locsontozott csirkemellet. Ezeknek a párolási ideje 15-20 perc.
Használjunk különböző olajos magvakat. (forrás: Hölgyvilág Terasz)

2005.06.13

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Sertéscomb barbecue-mártással
Sertéscomb barbecue-mártással
A húst folyó hideg vízzel leöblítjük, törlőkendővel leitatjuk. Az olajat felforrósítjuk, ebben a hús egyik oldalát két percig sütjük, majd megfordítjuk.
A húst folyó hideg vízzel leöblítjük, törlőkendővel leitatjuk. Az olajat felforrósítjuk, ebben a hús egyik oldalát két percig sütjük, majd megfordítjuk.
Sóval, borssal és majoránnával megszórjuk, kevés forró vizet hozzáöntünk, úgy, hogy az edény alját ellepje, és a húst lefedve kb. 1,5 órát pároljuk.
Sóval, borssal és majoránnával megszórjuk, kevés forró vizet hozzáöntünk, úgy, hogy az edény alját ellepje, és a húst lefedve kb. 1,5 órát pároljuk.
Egy kis tálkában keverjük össze a narancslét, a mézet, a szójaszószt, az ecetet, a mustárt és a paradicsompürét. Öntsük a húsra, és főzzük negyedórát.
Egy kis tálkában keverjük össze a narancslét, a mézet, a szójaszószt, az ecetet, a mustárt és a paradicsompürét. Öntsük a húsra, és főzzük negyedórát.
Hagyjuk kihűlni a húst, majd a – a rostokat keresztbe vágva – szeleteljük fel és tegyük előmelegített tálra. A mártással tálaljuk.
Hagyjuk kihűlni a húst, majd a – a rostokat keresztbe vágva – szeleteljük fel és tegyük előmelegített tálra. A mártással tálaljuk.

Legfrissebb magazinok