Almás-krumplis rakott
Hány személyre: 6 fő
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók:
* 1 csipet rozmaring
* 1 csokor petrezselyemzöld
* 15 dkg parmezán sajt
* 2 dl tejszín
* 3 dl zöldségleves
* 2 db hagyma
* 4-6 db alma
* 1 kg héjában főtt krumpli
* 1 csipet só
* 1 csipet bors
Elkészítés módja: Az egyik hagymát felaprítjuk, kevés vajon, kevés liszttel megpirítjuk. Felöntjük a levessel, belekeverjük a tejfölt, és felforraljuk. Megborsozzuk beleszórunk 5 dkg sajtot és a petrezselymet. A másik hagymát megdinszteljük fűszerezzük borssal, rozmaringgal. Egy tálba rétegezzük a felkarikázott krumplit és a felszeletelt almát, a tetejére krumpli kerül. Leöntjük a mártással, és forró sütőben 50 percet sütjük.
Pink.hu