A hét slágere a sárgarépa. Ha szereted husival, teszteld le a mai fogást!
Hozzávalók:
4 szelet karaj
6 gerezd fokhagyma
3 evőkanál méz
40 dkg sárgarépa
2 db cukkíni
2 evőkanál vaj
1 db citrom
5 dkg mazsola
1 evőkanál pirított szezám
tök és napraforgómag
friss gyömbér
kakukkfű
koriander
só, bors
olaj
A karajt felszeleteljük, sóval, borssal, kakukkfűvel és korianderrel ízesítjük, majd kiklopfoljuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, rádobjuk a fokhagymát, majd beletesszük a húst és mindkét oldalát megsütjük. A mazsolát vízbe áztatjuk.
A répát és a cukkínit hosszában kettévágjuk, apróra vágott fokhagymával, gyömbérrel, citromhéjjal ízesítjük, és állni hagyjuk. Egy másik serpenyőben felhevítjük a mézet, beletesszük a répát, a cukkínit, és a mazsolát, hozzáadjuk a vajat, majd megsózzuk és rászórjuk a pirított magvakat.
Az így kapott mézes, gyömbéres zöldségekkel tálaljuk az elkészült húst.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu