A fasírtot a vegetáriánusok is ehetik. A héten a sárgarépa van terítéken.
Hozzávalók:
10 dkg feta
20 dkg sárgarépa
5 dkg sajt
2 db tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
6 szelet bacon
szerecsendió
petrezselyem
só, bors
A mártáshoz:
15 dkg feta
10 dkg olajbogyó
1 dl olaj
5 dkg reszelt sajt
1 db citrom
koriander
szerecsendió
A répát és a sajtot lereszeljük, egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a zsemlemorzsát, a fetasajtot, sóval, borssal, szerecsendióval és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük és összekeverjük, majd pogácsákat formázunk belőle.
Egy serpenyő oldalaira terítjük a bacon szeleteket, majd a kiolvadt zsiradékon megsütjük a fasírtot. A fetát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a koriandert, az olajbogyót, a citrom levét, az olajat, kevés reszelt sajtot, szerecsendióval ízesítjük, majd botmixerrel pürésítjük. Az így kapott mártással tálaljuk a kisült répás fasírtot.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu