HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Egytál ételek > A napfényes Itália ízei

t: 1889

A napfényes Itália ízei

Az alábbi olasz spagettink mellé tejszínből, szalonnából, parmezánból, és friss petrezselyemből készítünk mártást.

Az olasz konyhaművészetben nélkülözhetetlenek a friss zöldfűszerek. Kevés olyan ételt találunk, amelyet ne szórnának meg bazsalikommal, oreganóval vagy kakukkfűvel, és higgyék el, ha Önök is így tesznek, otthonukba varázsolhatják Itália ízeit.


Spagetti Alla Carbonara

Hozzávalók:

50 dkg spagettitészta
4 dl tejszín
6 g fokhagyma
30 dkg húsos szalonna
20 dkg reszelt parmezán
bors
bazsalikom
koriandermag
petrezselyem

A tésztát korianderes, bazsalikomos vízben kifőzzük. A szalonnát apróra vágjuk és egy serpenyőben kipirítjuk a zsírját, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, alaposan megborsozzuk és összeforgatjuk a főtt tésztával.

Ezután felöntjük tejszínnel és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és összeforraljuk. Az így kapott tésztát tálalás előtt szórjuk meg reszelt sajttal.


Tiramisu

Hozzávalók:

4 db tojás
5 evőkanál cukor
6 dl kávé
5-6 evőkanál kakaó
35 dkg mascarpone sajt
1-2 zacskó babapiskóta
2-3 evőkanál rum

A tojásfehérjét verjük kemény habbá. A tojássárgáját habosra keverjük ki a cukorral. Adjuk hozzá a krémsajtot, és óvatosan keverjük el a habbá vert tojásfehérjével is. Főzzünk erős kávét, hűtsük ki, majd öntsük hozzá a rumot.

A babapiskótákat egyesével mártsuk meg a rumos hideg kávéban, ( 3-4 másodpercig csak, különben nagyon szétázik a piskóta ) és tegyük egymás mellé egy üvegtálba. Kenjünk rá krémet, szórjuk meg kakaóporral, és rétegezzük megint piskótával és megint krémmel. A legfelső krémsort szórjuk még meg a kakaóporral. Tegyük hűtőbe legalább három órára.

Jó étvágyat!


rtlklub.hu

2009.03.10

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok