HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Egytál ételek > Padlizsános penne

t: 1721

Padlizsános penne

A török paradicsomból csodás ételeket készíthetsz. A mai finomsághoz is szükséged lesz egy szép példányra.

Hozzávalók:

2 db vöröshagyma
2 db padlizsán
30 dkg hámozott paradicsom
3 db paradicsom
10 dkg gomba
4 g fokhagyma
friss kakukkfű
friss bazsalikom
olívaolaj
só, bors
1 db zeller- levéllel
2 evőkanál cukor
1 evőkanál balzsamecet
penne tészta

A tésztát kakukkfűvel, fokhagymával, sóval ízesített olívaolajos vízben kifőzzük. A hagymát felaprítjuk, majd olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott padlizsánt, majd a gombát. Sóval, borssal, kakukkfűvel, zúzott fokhagymával ízesítve puhára pároljuk, majd összeforgatjuk a kifőtt tésztával és az apróra vágott bazsalikommal.

Egy másik serpenyőben cukrot karamellizálunk, ráöntjük a balzsamecetet, megpirítjuk rajta az apróra vágott zellert, a paradicsomot, majd zúzott fokhagymával, friss zellerlevéllel és bazsalikommal ízesítve felforraljuk. Az így kapott mártással meglocsolva tálaljuk a padlizsános pennét.

Jó étvágyat!


rtlklub.hu

2009.02.26

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok