A török paradicsomból csodás ételeket készíthetsz. A mai finomsághoz is szükséged lesz egy szép példányra.
Hozzávalók:
2 db vöröshagyma
2 db padlizsán
30 dkg hámozott paradicsom
3 db paradicsom
10 dkg gomba
4 g fokhagyma
friss kakukkfű
friss bazsalikom
olívaolaj
só, bors
1 db zeller- levéllel
2 evőkanál cukor
1 evőkanál balzsamecet
penne tészta
A tésztát kakukkfűvel, fokhagymával, sóval ízesített olívaolajos vízben kifőzzük. A hagymát felaprítjuk, majd olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott padlizsánt, majd a gombát. Sóval, borssal, kakukkfűvel, zúzott fokhagymával ízesítve puhára pároljuk, majd összeforgatjuk a kifőtt tésztával és az apróra vágott bazsalikommal.
Egy másik serpenyőben cukrot karamellizálunk, ráöntjük a balzsamecetet, megpirítjuk rajta az apróra vágott zellert, a paradicsomot, majd zúzott fokhagymával, friss zellerlevéllel és bazsalikommal ízesítve felforraljuk. Az így kapott mártással meglocsolva tálaljuk a padlizsános pennét.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu