Az articsókát tésztával és tejszínes mártással tettük még izgalmasabbá. Művünk remekül sikerült.
Hozzávalók:
4 db articsóka
10 szelet bacon
2 ek olívaolaj
Bazsalikom
koriander
2 dl sűrű tejszín
reszelt parmezán
1 fej hagyma
1 db citrom
Só, bors
50 dkg farfalle tészta
A tésztát kifőzzük. Az articsóka külső leveleit és a hegyét eltávolítjuk, majd cikkekre vágjuk, sóval, borssal, citromlével ízesítjük és leforrázzuk. Egy tűzálló tálba halmozzuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, betakarjuk baconnal és rászórjuk a parmezánt. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
A maradék bacont zsírjára pirítjuk, majd a hagymát finomra vágjuk, és hozzáadva megpirítjuk, sóval, borssal, bazsalikommal és korianderrel ízesítjük, végül összeforgatjuk a főtt tésztával, felöntjük tejszínnel és összeforraljuk. Ízlés szerint tehetünk bele még borsot, vagy parmezánt. Az így kapott tejszínes tésztával tálaljuk a sütőben elkészült articsókát.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu