A húson a zsálya, a salátán a jó sok hagyma dominál. A karaj a fehérbortól, a köret a feta sajttól még izgalmasabb.
Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj 2 nagy édesburgonya 2 db sonkahagyma, friss zsálya, olívaolaj, só, bors, 2 dl fehérbor
A paradicsomsalátához:
4 db paradicsom, 2 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg feta sajt
A húst kiterítjük, rátesszük a zsályaleveleket, megszórjuk sóval, borssal, ráhelyezzük a fóliát és kiklopfoljuk. A serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, a hússzeleteket megsütjük benne. A maradék zsályát apróra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, az édesburgonyát feldaraboljuk, a húshoz adjuk, majd felöntjük a fehérborral.
A salátához a paradicsomot felkarikázzuk. A lilahagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd rászórjuk a paradicsomra. Tálaláskor rámorzsoljuk a feta sajtot, mellé sertéskarajt kínálunk.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu