Ilyen a hús és a zöldség tökéletes párosítása!
Hozzávalók:
1 kis fej kelkáposzta
30 dkg pulykamell
15 dkg csiperkegomba
6 szelet bacon
2 dl tejszín
20 dkg reszelt reszelt sajt
10 dkg krémsajt
2 dl tejföl
köménymag
szódabikarbóna
friss petrezselyem
olívaolaj
só, bors
A káposzta külső leveleit leszedjük, majd sós, szódabikarbónás vízben megfőzzük. A bacont felcsíkozzuk, és forró serpenyőben, olajon megpirítjuk. A pulykamellet apró kockákra vágjuk, és sóval, borssal ízesítve a zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát, a tejszínt, a krémsajtot, majd ízesítjük köménnyel és finomra vágott petrezselyemmel. A kelleveleket megtöltjük a pulykaraguval, majd feltekerjük. Reszelt sajttal megszórva, tejföllel meglocsolva 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
rtlklub.hu