Az aszalt szilvát beáztatjuk a vörösborba. A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Hozzávalók:
4 nagy szelet pulykamell
2 db alma
15 dkg aszalt szilva
1,5 dl vörösbor
1,5 dl fehérbor
őrölt fahéj
só, bors
4 adag burgonyapüré
őrölt szerecsendió
10 dkg rukkola
Az almát batonokra vágjuk, őrölt fahéjjal ízesítjük. A kiterített szeletek mindegyikére teszünk egy-egy darab aszalt szilvát, és almát, majd feltekerjük. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd a megtűzött tekercseket minden oldalról megpirítjuk. Ezután aláöntjük a fehérbort, és fedő alatt készre pároljuk. A megpárolódott tekercseket felkarikázzuk, és a szerecsendióval ízesített, rukkola-levelekkel dúsított burgonyapürével tálaljuk.
rtlklub.hu