HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Egytál ételek > Almával és aszalt szilvával töltött pulykamell

t: 1507

Almával és aszalt szilvával töltött pulykamell

Az aszalt szilvát beáztatjuk a vörösborba. A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

Hozzávalók:

4 nagy szelet pulykamell
2 db alma
15 dkg aszalt szilva
1,5 dl vörösbor
1,5 dl fehérbor
őrölt fahéj
só, bors
4 adag burgonyapüré
őrölt szerecsendió
10 dkg rukkola

Az almát batonokra vágjuk, őrölt fahéjjal ízesítjük. A kiterített szeletek mindegyikére teszünk egy-egy darab aszalt szilvát, és almát, majd feltekerjük. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd a megtűzött tekercseket minden oldalról megpirítjuk. Ezután aláöntjük a fehérbort, és fedő alatt készre pároljuk. A megpárolódott tekercseket felkarikázzuk, és a szerecsendióval ízesített, rukkola-levelekkel dúsított burgonyapürével tálaljuk.

rtlklub.hu

2009.01.15

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok