Már megszokhatták: a Receptklub adásaiban mindig előkerül valamilyen tengeri finomság.
Hozzávalók:
50 dkg polipkar
fél dl ecet
10 dkg vöröshagyma
fokhagyma granulátum
fél csokor petrezselyem
5 dkg olívabogyó
1-2 fej zöldsaláta
só
bors
1 db citrom
A polipcsápot megtisztítjuk és forró vízben fel tesszük főzni. A méretétől függően fél vagy 2 órát főzzük, amíg az érzékelőit könnyedén ki lehet venni, majd ha kész, teljesen kihűtjük és 2X2 cm-es, kis darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, a kockára vágott vöröshagymát, a fokhagyma granulátumot, a petrezselymet és jól összekeverjük.
Salátával kibélelt tálra halmozzuk, citromlével meglocsoljuk, a tetejére olívabogyót teszünk és egy szelet citrommal tálaljuk.
rtlklub