Hozzávalók:
1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
1,5 dl száraz fehérbor
50 dkg héjas kagyló
1 fej vöröshagyma
8 g fokhagyma
1 db baguett
½ citrom
2 ek olaj
oregano
só, bors
A kagylót megtisztítjuk, majd apróra vágott fokhagymával és vöröshagymával ízesítve gőz felett megpároljuk. A kenyeret serpenyőben megpirítjuk, majd bedörzsöljük fokhagymával. Olajat forrósítunk egy serpenyőben, megpirítjuk benne a maradék fokhagymát, és a felkarikázott hagymát, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, a bort, a felszeletelt citromot, ízesítjük sóval, borssal, oreganoval és friss apróra vágott petrezselyemmel. Az elkészült kagylót a paradicsomszósszal, valamit a pirítóssal tálaljuk.
rtlklub.hu