HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Paradicsomos-sonkás zöldbabsaláta sertésszűzzel

t: 1595

Paradicsomos-sonkás zöldbabsaláta sertésszűzzel

Hozzávalók:


50 dkg sertésszűz
2 ek magos dijoni mustár
1 dl fehérbor
50 dkg zöldbab
4 paradicsom
1 fej lilhagyma
20 dkg főtt-füstölt sonka
6 szelet bacon
az öntethez:
1,5 dl olívaolaj
1 dl vörösborecet
1 kiskanál méz
2 szál friss bazsalikom
só, őrölt bors


A húst felszeleteljük, ízesítjük sóval, borssal, majd olívaolajon sütni kezdjük. Fordításkor megkenjük mustárral, majd aláöntjük a bort és fedő alatt készre pároljuk.
A zöldbabot sós vízben főzzük puhára, szűrjük le és hűtsük ki. A paradicsomokat vágjuk vékony cikkekre, a hagymát vékony szeletekre, és a sonkát aprítsuk kisebb kockákra. Az öntethez az olívaolajat keverjük el a vörösborecettel, majd adjuk hozzá a mézet, a felaprított bazsalikomot, kevés sót, borsot. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a bab felét és a zöldségeket, locsoljuk meg az öntettel, és lazán forgassuk össze. A bab másik felét tekerjük bacon szalonnába és serpenyőben pirítsuk meg.

rtlklub

2008.01.03

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok