Ettől az ételtől még a vegetáriánusok is húsevőkké válnának, ha megkostólnák.
Hozzávalók:
10 dkg szalonna
40 dkg darált borjúszűz
3 g fokhagyma
4 db újhagyma
4 db paradicsom
2 db zsemle
só, bors
tésztához:
40 dkg liszt
2 db tojás
2 ek olaj
mártáshoz:
4 szelet bacon
1 db újhagyma
10 dkg reszelt parmezán
4 dl tejszín
A lisztből, a tojásokkal és az olajjal tésztát gyúrunk. A szalonnát apróra vágjuk, zsírjára pirítjuk, megpároljuk rajta a darált húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, újhagymát, paradicsomot, és a beáztatott, kinyomkodott zsemlét. A tésztát vékonyra nyújtjuk, beletöltjük a húsos ragut, majd forró vízben kifőzzük. A bacont felkockázzuk, megpirítjuk, hozzáadjuk a maradék újhagymát, felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a parmezánt és összeforraljuk. Az így kapott mártással tálaljuk a kifőtt tésztát.
rtlklub