Hozzávalók:
2 db kacsamell
4 db zöldalma
20 dkg lilakáposzta
3 ek almaborecet
5 dkg szeletelt mandula
3 db kolbászka (nem száraz)
5 dkg mazsola
1 tk olívaolaj
3 dl almabor
Só, bors
A kacsamellet sóval és borssal ízesítjük. A káposztát felcsíkozzuk. A kolbászokat lebőrözzük, a tölteléket elkeverjük a káposztával és a mandulával, sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük egy kevés almaborecettel. Az almákat megmossuk, magházukat kiszedjük, helyükre a kolbászhúsos keveréket töltjük. A betöltött almákat sütőlapra tesszük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd sütőbe téve 20 perc alatt megsütjük.
Egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, a kacsamellet bőrrel lefelé 10 percig sütjük. ezután kivesszük a sütőből az almákat, tetejükre tesszük a kacsamelleket, 220 fokra állítjuk a hőmérsékletet, meglocsoljuk az almaborral és készre sütjük.
rtlklub.hu