HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Kocsonya

t: 1847

Kocsonya








Hozzávalók 12 személyre:

2 kg kocsonyahús (csülök, köröm, fül, orr, bőr stb.)
0,5 kg sertéshús (bármi jó, de marha a legjobb!)
meg nem főzött csontok (tarja, karaj)
füstölt szalonna bőre (2-3 dm2)
2-3 fej vöröshagyma
2-3 fej fokhagyma
2-2 sárga- és fehérrépa
30-40 szem feketebors
ételízesítő
1 csg. étkezési zselatin


Elkészítése:

A húsokat, csontokat, bőröket alaposan megmossuk, és nagy fazékba tesszük a megtisztított zöldségekkel együtt. Beletesszük (egészben) a hagymát és a gerezdekre szétszedett fokhagymát, a feketeborsot, 8-10 ek. ételízesítőt és felöntjük annyi vízzel, hogy jó kétujjnyira ellepje.
Ha felforrt, csendesen főzzük 3-4 óra hosszat. Akkor jó, ha a csülökből szinte érintés nélkül is kijön a csont (a levéből néhány cseppet tányéron kihűtve, a lé megkocsonyásodik).
Ekkor kiszedjük a húst (meg amit még megeszünk) tányérokba, a levét leszűrjük és a zselatinnal használati utasítása szerint "dúsítjuk" (a kocsonya levét használjuk hozzá). Ezután a levet melegen a tányérokba szedjük és hideg helyen kihűtjük.
A kocsonya jó kemény lesz, nem omlik-törik szét a villán, amikor esszük. Én a tányéron megszórom sóval, csípős pirospaprikával, őrölt borssal is. (citomlevet is tehetünk rá.)


kifozde.hu

2007.12.17

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok