Hozzávalók:
30 dkg sütőtök
3 ek földimogyoró krém
40 dkg pulykamell
1 db padlizsán
1 db cukkini
2 db babérlevél
5 dkg vaj
őrölt szegfűszeg
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dl szárnyas alaplé
2 ek méz
Galuskához:
50 dkg kukoricaliszt
2 dl víz
2 db tojás
1 ek vaj
só, bors
A sütőtököt feldaraboljuk, megkenjük mézzel és sütőben megsütjük. A pulykamellet kockára, a cukkínit és a padlizsánt pedig apróra vágjuk.
Egy edényben felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk rajta a húst, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a cukkinit a padlizsánt és a tök húsát, majd ízesítjük sóval, borssal, babérral, fokhagymával és szegfűszeggel. Mikor a zöldségek megpirultak, hozzáadjuk a mogyorókrémet, felöntjük húslével és puhára pároljuk.
A kukoricalisztet összekeverjük tojással, vízzel sóval, olvasztott vajjal, galuskákat szaggatunk belőle, és vízben megfőzünk.
rtlklub.hu