Hozzávalók:
15 dkg reszelt sajt
1 fej karfiol
4 dl tejföl
20 dkg sonka
1 ek vaj
őrölt szerecsendió
só, bor
mártáshoz:
2 ek olaj
1 fej hagyma
1 dl fehérbor
1 dl tejföl
1 kk fűszerpaprika
petrezselyem
A karfiolt sós vízben megfőzzük.
Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a sonkával, ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Egy tűzálló tálat kivajazunk, rátesszük a karfiolt, és minden oldalról bevonjuk a tejfölös krémmel. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Egy serpenyőben olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a petrezselymet, felöntjük fehérborral és összeforraljuk. Az így kapott mártással tálaljuk a karfiolt.
rtlklub.hu