Tonhalból ezúttal ízletes szendvicset készítünk, amihez tojást is fogyaszthatunk.
Hozzávalók:
25 dkg trappista
2 doboz tonhalkonzerv
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma
2 ek paradicsompüré
1 ek finomra vágott póré
2 db ciabatta kenyér
2 db tojás
1 fej jégsaláta
2 db paradicsom
Só, bors
olaj
A tonhalkonzervet lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, a pórét, a bazsalikomot, és sóval, borssal ízesítjük.
A masszából pogácsákat formázunk. A ciabattát félbevágjuk, megpirítjuk, kibéleljük salátalevelekkel, mindegyikbe egy-egy húspogácsát, egy-egy szelet paradicsomot, sajtot és tükörtojást teszünk.
rtlklub