Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke
1 kg karfiol
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg reszelt füstölt sajt
1 dl natúr joghurt
1 csokor petrezselyemzöld
késhegynyi őrölt borókabogyó
ízlés szerint só és őrölt fehér bors
Elkészítés:
A csirkét tisztítás után feldaraboljuk. A karfiolt meleg vízbe tesszük, a külső leveleitől megtisztítom és rózsáira szedjük. Nagy tűzálló tálba teszünk egy jól megsózott, megfűszerezett csirkedarabot egy karfiolrózsával váltogatva. A füstölt szalonnát apróra vágjuk, zsírját kisütjük, majd a pörcöt az étel tetejére szórjuk. A visszamaradt szalonnazsírba keverjük a reszelt sajt felét és meglocsoljuk vele az étel tetejét. A tálat alufóliával lefedjük és előmelegített, forró sütőbe téve 50 percig sütjük. Ezután rászórjuk a nagyon finomra metélt petrezselyemzöldet és a maradék reszelt sajtot, majd a joghurttal meglocsoljuk. Egy pillanatra visszatesszük a forró sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon a tetejére.
hirado