HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Levesek és előételek > Gesztenyekrémleves áfonyahabbal

t: 1876

Gesztenyekrémleves áfonyahabbal







Hozzávalók:

50 dkg sült gesztenye
1 ek keményítő
3 ek áfonyalekvár
2 dl édes fehérbor
5 dl tejszín
6 ek cukor
3 db tojás
5 dkg vaj
2 dl víz
4 dl tej
só, bors

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből habot készítünk, hozzákeverjük a lekvárt, galuskákat szaggatunk belőle, és cukros tejben kifőzzük.

Egy edényben megpirítjuk a sült gesztenyét, ízesítjük kevés sóval és borssal, ízlés szerint cukorral, hozzáadjuk a tejszínt, a vizet és a fehérbort, majd a tojások sárgájával, valamint keményítővel sűrítjük.

Az elkészült levest a habgaluskával tálaljuk.


rtlklub.hu

2007.10.31

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok