HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Csirkemell gesztenyeraguval

t: 1673

Csirkemell gesztenyeraguval

A gesztenye nagymennyiségû, mintegy ötven százalék keményítõt tartalmaz. Az ásványok közül legtöbb káliumot tartalmaz, ami nem megvetendõ a téli idõszakban, amikor alig van zöldség és gyümölcs.



Hozzávalók:


20 dkg aszalt szilva
2 db csirkemell filé
25 dkg gesztenye
20 dkg sárgarépa
2 dl vörösbor
2 dl fehérbor
2 ek vaj
5 ek cukor
2 ek olaj
friss gyömbér
só, bors
kakukkfű
rozmaring

Az aszalt szilvát cukorral és vörösborral felfőzzük.

A húst felszeleteljük, ízesítjük sóval, borssal, rozmaringgal és kakukkfűvel. A cukrot elkaramellizáljuk, megpirítjuk rajta a csirkecsíkokat, hozzáadjuk a vajat, a szeletekre vágott gyömbért és a répát, majd puhára pároljuk.

A cukros, fehérboros lében főtt gesztenyét villával összetörjük, majd az aszalt szilvával együtt a húshoz adjuk és összepirítjuk.

Jó étvágyat!

rtlklub

2007.10.30

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok