HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Töltött káposzta kenyérben

t: 1911

Töltött káposzta kenyérben







Hozzávalók:

20 dkg hámozott paradicsom
8 db savanyúkáposzta-levél
50 dkg savanyú káposzta
10 dkg húsos szalonna
40 dkg darált sertéshús
2 fej vöröshagyma
1 kg friss kenyér
10 dkg rizs
2 db tojás
2 ek liszt
pirospaprika
kakukkfű
só, bors
olaj

A szalonnát zsírjára pirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, egy kevés lisztet és összepároljuk. Másik edényben szintén hagymát párolunk, amelyet fűszerpaprikával ízesítünk.

Egy tálban összekeverjük a darált húst, a tojásokat, a rizst, a pirított hagymát, a paradicsomragut, majd ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel. A kenyér tetejét levágjuk, kibelezzük, kibéleljük káposztalevelekkel, belehalmozzuk a tölteléket, rátesszük a káposztát, majd az egészet sütőben ½ órán át 200 fokon, majd további 1,5 órát 160 fokon készre sütjük.



rtlklub.hu

2007.10.19

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok