Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
8 g fokhagyma
1 kis fej édeskáposzta
1 liter paradicsomlé
2 fej vöröshagyma
2 db paradicsom
1 db paprika
4 ek cukor
2 ek liszt
olaj
só, bors
őrölt kömény
pirospaprika
kakukkfű
Olajon elkaramaellizáljuk a cukrot, megpirítjuk rajta a cikkekre vágott hagymát, hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, a csíkokra vágott káposztát, a paprikát, felöntjük paradicsomlével, ízesítjük sóval, borssal, köménnyel, fűszerpaprikával és fedő alatt megpároljuk.
A húst kiklopfoljuk, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, kakukkfűvel és köménnyel, majd összehajtogatjuk, fapálcával megtűzzük és olajon sütni kezdjük.
A húst megszórjuk liszttel és cukorral, hozzáadjuk a szeletekre vágott paradicsomot és készre sütjük. A hús alól visszamardat zsiradékot elkeverjük liszttel, majd besűrítjük vele a káposztát.
rtlklub.hu