HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Gombavagdalt párolt káposztával

t: 1845

Gombavagdalt párolt káposztával







Hozzávalók:

40 dkg csiperke gomba
1 kis fej lilakáposzta
2 fej vöröshagyma
5 g fokhagyma
2 dl vörösbor
1 db zsemle
3 db tojás
3 ek cukor
1 ek ecet
4 ek liszt
őrölt köménymag
zsemlemorzsa
só, bors
olaj

A cukrot elkaramellizáljuk, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt káposztát, hagymát és fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal és őrölt köménnyel, majd felöntjük vörösborral és fedő alatt készre pároljuk, végül megcsepegtetjük ecettel.

Egy tálban összekeverjük a lereszelt gombát, a vízbe áztatott zsemlét, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojásokat, a lisztet, majd sózzuk borsozzuk, gombócokat formálunk belőle, meghempergetjük zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük. Az így kapott fasírtot a párolt káposztával tálaljuk.

rtlklub.hu

2007.10.12

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok