Hozzávalók:
40 dkg csiperke gomba
1 kis fej lilakáposzta
2 fej vöröshagyma
5 g fokhagyma
2 dl vörösbor
1 db zsemle
3 db tojás
3 ek cukor
1 ek ecet
4 ek liszt
őrölt köménymag
zsemlemorzsa
só, bors
olaj
A cukrot elkaramellizáljuk, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt káposztát, hagymát és fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal és őrölt köménnyel, majd felöntjük vörösborral és fedő alatt készre pároljuk, végül megcsepegtetjük ecettel.
Egy tálban összekeverjük a lereszelt gombát, a vízbe áztatott zsemlét, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojásokat, a lisztet, majd sózzuk borsozzuk, gombócokat formálunk belőle, meghempergetjük zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük. Az így kapott fasírtot a párolt káposztával tálaljuk.
rtlklub.hu