Hozzávalók:
40 dkg vegyes erdei gomba
2 gerezd fokhagyma
8 dkg földimogyoró
2 fej vöröshagyma
8 dkg mandulabél
30 dkg rizottó rizs
15 dkg parmezán
1 db padlizsán
3 g fokhagyma
1,5 dl fehérbor
6 dl csontlé
5 dkg vaj
2 dl tejszín
petrezselyem
bazsalikom
só, bors
Egy edényben vajon megpirítjuk a rizst, ízesítjük sóval, borssal, hozzáadjuk a mogyorót, a mandulát, az apróra vágott bazsalikomot és vöröshagymát. Felöntjük borral és húslével, majd fedő alatt készre pároljuk.
A finomra vágott hagymát olívaolajon megpároljuk, megpirítjuk rajta a kockára vágott padlizsánt és a gombát, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával és bazsalikommal, majd a megpuhult rizshez adjuk. Végül hozzáöntjük a tejszínt, és újra felforraljuk. Tálaláskor apróra vágott petrezselymet, valamint parmezánt teszünk rá.
rtlklub.hu