Lázár ma egy újabb levest üt össze. Ismét igazi gyümölcsbombát készíthetünk.
Hozzávalók:
1 kg őszibarack
10 dkg málna
1 db citrom
2 szem szegfűszeg
6 evőkanál cukor
2 tojás
5 dl tejszín
3 dl tej
egész fahéj
citromfű
Az őszibarackot meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, majd megforgatjuk cukorban.
Egy forró serpenyőbe tesszük, ráolvasztjuk a cukrot, majd szegfűszeggel és fahéjjal ízesítjük. Mikor a cukor elolvadt, adunk hozzá még valamennyit, felöntjük tejjel és felforraljuk.
Mikor a barack megpuhult hozzáöntjük a tejszínt, összeturmixoljuk, leszűrjük, hozzákeverjük a tojások sárgáját és az apróra vágott citromfüvet, majd hűtőben lehűtjük.
A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, és a málnát összetörve, majd óvatosan összeforgatjuk. Kanállal galuskákat szaggatunk belőle és 180-200 fokos sütőben pár perc alatt megpirítjuk. Az így kapott habgaluskával tálaljuk a hideg levest.
rtlklub