Hozzávalók:
1 db sárgadinnye
30 dkg eper
3 dl almalé
1 db lime
1 db citrom
25 dkg túró
3 evőkanál mascarpone
2 evőkanál porcukor
4 evőkanál méz
eperszörp
citromfű
menta
fenyőmag
Sűrű szörpöt készítünk, majd a fagyasztóban jégkockát készítünk belőle. A sárgadinnye tetejét levágjuk, majd a húsát óvatosan kikanalazzuk, és egy tálba tesszük.
Hozzáadjuk az almalevet, az epret, a mézet, a lime és citrom levét és reszelt héját, valamint az apróra vágott citromfüvet és összeturmixoljuk.
A túrót összekeverjük a mascarponéval, és a porcukorral, mentával ízesítjük, és vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle. A golyókat megforgatjuk a fenyőmagban. Az elkészült levest a dinnye héjában, a színes jégkockával, valamint a túrógombócokkal tálaljuk.
rtlklub