HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Levesek és előételek > Hideg sárgadinnyeleves

t: 1841

Hideg sárgadinnyeleves

Hozzávalók:

1 db sárgadinnye
30 dkg eper
3 dl almalé
1 db lime
1 db citrom
25 dkg túró
3 evőkanál mascarpone
2 evőkanál porcukor
4 evőkanál méz
eperszörp
citromfű
menta
fenyőmag

Sűrű szörpöt készítünk, majd a fagyasztóban jégkockát készítünk belőle. A sárgadinnye tetejét levágjuk, majd a húsát óvatosan kikanalazzuk, és egy tálba tesszük.

Hozzáadjuk az almalevet, az epret, a mézet, a lime és citrom levét és reszelt héját, valamint az apróra vágott citromfüvet és összeturmixoljuk.

A túrót összekeverjük a mascarponéval, és a porcukorral, mentával ízesítjük, és vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle. A golyókat megforgatjuk a fenyőmagban. Az elkészült levest a dinnye héjában, a színes jégkockával, valamint a túrógombócokkal tálaljuk.

rtlklub

2007.07.31

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok