HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Levesek és előételek > Almaleves

t: 1912

Almaleves

Hozzávalók:


60 dkg alma
4 evőkanál cukor
1 db citrom
1 db lime
4 evőkanál juharszirup
1 l almalé
4 dl tejszín
egész fahéj
csipet só
briós


Az almát megtisztítjuk, felkockázzuk. Egy edényben elkaramellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk az almát, majd fahéjjal, citrom és limelével, valamint egy csipet sóval ízesítjük, végül hozzáadjuk a juharszirupot és megpároljuk.


Mikor az alma megpuhult, hozzáöntjük az almalevet és a tejszínt. A briós tetejét levágjuk, belsejét kanállal eltávolítjuk, megszórjuk cukorral és sütőben megpirítjuk. Mikor elkészült beletálaljuk a levest.

Jó étvágyat!

rtlklub

2007.07.30

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok