HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Burgonyafőzelék egybesült fasírttal

t: 2174

Burgonyafőzelék egybesült fasírttal







Hozzávalók:

50 dkg burgonya
1 fej hagyma
2 dl tejszín
3 evőkanál libazsír
1 evőkanál liszt
babér
majoranna
petrezselyem
só, bors


Fasírthoz:
1 db tojás
1 db zsemle
2 gerezd fokhagyma
2 kiskanál fűszerpaprika
1 fej hagyma
60 dkg darált hús
olaj
só, bors
1 szál kolbász
4 db főtt tojás

Egy edényben felforrósítjuk a libazsírt, majd megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a babért, a majorannát és a darabokra vágott burgonyát, majd rövid pirítás után sózzuk, borsozzuk és vízzel felöntve fedő alatt puhára főzzük.

A lisztből egy kevés zsírral rántást készítünk, amelyet petrezselyemmel, majorannával ízesítünk, majd felöntjük tejszínnel és besűrítjük vele a főzeléket.
Egy tálban összekeverjük az apróra vágott hagymát és fokhagymát a darált hússal, majd hozzáadjuk a tojást, a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlét, a kockára vágott kolbászt és a fűszerpaprikát, végül sóval, borssal ízesítjük.

Hosszúkás cipót formázunk belőle, közepébe tesszük a főtt tojásokat.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit vékonyan kikenjük olajjal, belefektetjük a húst, és a sütőben kb. 50-60 perc alatt megsütjük.

rtlklub.hu

2007.07.18

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok