Hozzávalók 4 személyre:
1 kg sertéstarja csont nélkül, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek mustár, 4 db kisebb cukkíni, 4 db nagyobb burgonya, 2 dl tejföl, 1 köteg petrezselyem, fűszersó, bors, só, olaj, alufólia
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk. Összekeverjük a mustárt félkarikára vágott hagymával és a zúzott fokhagymával, borssal. Bekenjük vele a húsokat, hűtőbe helyezzük, pácolódni.
Közben megmossuk a burgonyákat és besózzuk őket. Alufóliára olajat öntünk és becsomagoljuk a burgonyákat, 160 fokos sütőben megsütjük őket.
Ha a burgonya elkészült kevés zsiradékon megsütjük a húsokat, fűszersóval ízesítjük, majd ugyanabban a serpenyőben meggrillezzük a cukkiniket is. A burgonyát kicsomagoljuk, keresztet vágunk bele, szétnyomjuk.
Tejfölben elkeverjük a vágott petrezselymet, jöhet a fűszersó, amelyet a burgonyákra öntünk.
(Halász István, Bartal Csaba)
hirado.hu