Hozzávalók:
60 dkg oldalas
2 db piros kaliforniai paprika
2 fej lilahagyma
10 dkg császárszalonna
3 gerezd fokhagyma
1 csokor újhagyma
1 evőkanál ecet
só, bors
Páchoz:
1 evőkanál pirosarany
2 evőkanál mustár
2 evőkanál teriyaki szósz
2 db chili apróra vágva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
Az oldalast bordákra szedjük és egy grill serpenyőben ízesítés nélkül sütni kezdjük. Egy kisebb tálban összekeverjük a pác hozzávalóit, majd ezzel kenegetjük a húst sütés közben. A lilahagymát és a szalonnát feldaraboljuk, az oldalas mellé tesszük, majd betesszük a sütőbe és 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
A paprikát grillen megsütjük, majd hideg víz alá tesszük és lehúzzuk a héját. Húsát apróra vágjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, és az újhagymát apróra vágva, majd sóval, borssal és ecettel ízesített vízzel leöntve hűtőben érleljük fél órán át. Az elkészült oldalast a paprikasalátával tálaljuk.
rtlklub.hu