Hozzávalók:
1 csomag spagetti, 4 db filézett bőrös csirkecomb, 4 db citrom vagy 2 db citrom és 2 db lime, 10 dkg cukor, 2 db chili, 3 gerezd fokhagyma, olívaolaj, 1 csokor petrezselyem, 2 evőkanál keményítő, só
Elkészítése:
A citromok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk, majd 2 dl vízzel és a cukorral feltesszük főni.
A chilipaprikákat kimagozzuk, kierezzük, és vékony csíkokra vágva a citromléhez adjuk. A keményítőt elkeverjük kevés hideg vízzel, és a citromos mártást besűrítjük vele.
Közben a kifilézett csirkecombokat négybe vágjuk és besózzuk. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, benne a csirkecombokat mindkét oldalán megsütjük, majd a citromos mártással összeforraljuk.
A spagettit, sós forrásban lévő vízben, "fogkeményre" főzzük, majd olívaolajon pirított fokhagymával összeforgatjuk, és finomra vágott petrezselymet adunk hozzá. Jó étvágyat kívánunk!
hirado