HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > AUTÓ-MOTOR > Rally

A világbajnoki címvédő Sebastien Loeb simábbnál is simább győzelmét hozta a Ciprusi rali, az idei sorozat hatodik, murvás futama. A Citroen franciája mögött másodikként az osztrák Manfred Stohl végzett egy privát Xsarával, harmadik az észt Markko Märtin (Peugeot) lett. A mi Benik Balázsunk (Ford) rögtön az elején kiesett, de Petter Solberg (Subaru) és Marcus Grönholm (Peugeot) sem vitte többre.
Idén Magyarországon is keresztülhalad a híres Gumball 3000 autóverseny, amely nagy népszerűségnek örvend a filmcsillagok, zenészek, sportolók és nem utolsósorban a világ leggazdagabb emberei között. Aki kilátogat május 16-án a Hungaringre, élőben is megnézheti, hogyan tud vezetni Quentin Tarantino, Daryl Hannah vagy éppen Johnny Knoxville.
Vinoczai Attila első útja azután, hogy kiszállt Miskolcon az aranyérmes raliautó navigátorüléséből, a Hungaroringre vezetett, hogy levezetésképpen egy jót autózzon
A pénteki tömeges WRC-kiállás után szombaton az egri első ifj. Tóth János (Peugeot 206) is feladta az ob második futamát. A hatszoros bajnok helyett így 2003 legjobbja, Benik Balázs nyert (Ford Focus), ezüst- és bronzérmes az egyaránt Skoda Octaviát hajtó Bútor Róbert, illetve Tagai Tamás lett.
A nyitó egri futamon győztes ifj. Tóth János, Bahor Bea kettős (Peugeot 206 WRC) volt a leggyorsabb az első napon az országos bajnokság második állomásán, a Miskolc-ralin
Pénteken és szombaton a borsodi pályákon rendezik meg az országos bajnokság második futamát, a Miskolc-ralit.
Szívrohamban meghalt egy raliversenyző
Még egy helyet sikerült javítania a Palik László, Darázsi Gábor párosnak a Tunézia-rali utolsó szakaszán, s így a kilencven induló közül a tizedik helyet szerezték meg. Ez sivatagi, maratoni Világkupa-futamon a valaha elért legjobb magyar helyezés.
Remek teljesítményt nyújt a Palik, Darázsi autós kettős a Tunézia-ralin, a nissanos magyarok az abszolút 11. helyről várják a hajrát. A motorosok mezőnyében Greff Róbert (Suzuki) is versenyben van még.
Grönholm, Duval és Solberg tisztes távolból üldözi
Palik László immár második alkalommal indult el előfutóként a Ring Rally-n, a Dakar Rally-ról hatalmas sikerrel hazatérő versenyző ezúttal is egy Clio Kupás autó volánja mögött teljesítette a versenytávot.
A tizedik helyen zárta az Italian Baját, a sprint Európa-kupa nyitó viadalát a Szalay Balázs, Tagai Róbert (Opel Frontera) duó. Noha az egyetlen magyar autós induló hat helyet javított pénteki eredményéhez képest, mégsem volt tökéletesen elégedett
Március 17. és 19. között Szardínián porol a tereprali sprint Európa-kupa mezőnye. Az autósok közt a Szalay, Tagai, Opel Frontera trió, a motorosoknál Varga Ákos igyekszik KTM-mel.
Petter Solberg sima győzelmet aratott a Mexikó Ralin, megszerezve idei második elsőségét. Mögötte a Peugeot két versenyzője Marcus Grönholm és Markko Märtin állhatott fel a dobogóra.
Petter Solberg sima győzelmet aratott a Mexikó Ralin, megszerezve idei második elsőségét. Mögötte a Peugeot két versenyzője Marcus Grönholm és Markko Märtin állhatott fel a dobogóra

Első Előző Következő Utolsó