HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > AUTÓ-MOTOR > Rally > Loeb vezet az Új-Zéland Ralin

t: 2270

Loeb vezet az Új-Zéland Ralin

A mai nappal elkezdődött a rali világbajnokság negyedik futama, amelyen ezúttal a WRC és PWRC, vagyis N-es mezőny bizonyíthat. A verseny első napja már be is fejeződött, így az már elmondható, hogy nyolc gyorsasági után Sebastien Loeb magabiztosan vezet.
A PSA konszern fölényével zárult a rali világbajnokság negyedik futamának az első napja, hiszen nyolc gyorsasági után csak PSA modellt vezető versenyzők állnak a dobogón. A francia Sebastien Loeb vezet, akinek Citroen Xsara WRC-jét a finn Marcus Grönholm üldöz tisztes távolságból, hiszen a több mint 23 másodperces előny a tavalyi világbajnok számára megnyugtató lehet. A második helyért már nagyobb a csata, ugyanis Grönholm mögött mindössze 3,6 másodperccel van a másik citroenes Duval, akinek idén nem nagyon kedvezett a szerencse.

Csak a negyedik helyen áll az előzetesek alapján a győzelem elsőszámú esélyese, Petter Solberg, aki azzal vívta ki magának ezt a címet, hogy tavaly is ő nyert itt, valamint az ezelőtti két versenyt is ő nyerte. Ennek megfelelően ő is közel áll a finn kétszeres világbajnokhoz, de Loebtől már több mint fél percre van. Mögötte csapattársa Atkinson, majd Gardemeister, Märtin, Stohl és Rovanpera, tehát a gyári élmenők közül csak a verseny előtt hatalmasat bukó, és ezért el sem induló Kresta hiányzott.

A verseny holnap további 8, gyorsaságival folytatódik, majd vasárnap jön még négy, hogy aztán 356 km gyorsasági kilométer teljesítése után eldőljön ki volt a leggyorsabb. Kíváncsian várjuk mit hoz a folytatás.

2005.04.08

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok