HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > ÉLETMÓD > Természetgyógyászat

A Kaliforniai Egyetem kutatói a közelmúltban állatkísérlettel igazolták, hogy az északi és távol-keleti országokban ősidők óta csodaszernek tartott Rhodiola rosea, azaz aranygyökér élethosszabbító tulajdonságokkal bír.
A tibeti gyógymód, a prananadi segít a testi-lelki egyensúly megteremtésében.
A jóga segítségével egészségesebbé válhatunk, másként gondolkodhatunk, jobb döntéseket hozhatunk. Nagy József jógaoktató már kétszer járt Indiában, 27 éve oktat, jelenleg a Magyar Jógaoktatók Szövetségének elnökhelyettese. Hazánkban, nála teljesebben nem sokan tapasztalták meg az indiai torna jótékony hatásait, melyekbe most minket is beavat.
Ez a csodaszer pedig nem más, mint a zöld tea. A zöld kortyolnivaló meggyorsítja szervezetedben a zsírok lebontását, polifenoljai lelassítják az idő kerekét, nem engedik, hogy idejekorán mély barázdák szántsák végig arcodat. Érdemes tehát megszeretned a zöld teát! Napi egy liter „szépítő löttytől” sokkal jobb lesz a közérzeted, üdébb a bőröd.
Arcunk legnagyobb ellensége az alváshiány, az alkohol és a füst. Néhány trükkel a karikás szemek napszemüveg nélkül is eltüntethetők.
A grépfrút hatóanyaga elsősorban gyomor- és bélpanasz, gombás betegség, megfázás, torok-, orr- és fülfertőzés, körömbetegség, fogínygyulladás, illetve hüvelyfertőzés esetén vált be. Egy természetes antibiotikum.
Nyakunkon az influenza. A nagyobb járványok ugyanis elsősorban télen támadnak, ráadásul az utóbbi napokra enyhülés volt jellemző, amely igen kedvez a járványok kialakulásának. Ráadásul a téli hónapokban szinte alig veszünk magunkhoz C-vitamint. Nem árt pedig időben felkészülni a vírusok támadására. Jótanácsok a Light-tól.
Furcsa javaslat lehet, hogy meghűlés esetén a vöröshagyma illatát szívja be, mégis nyugodtan megteheti. Válassza a következő módszert: vágjon fel egy fej vöröshagymát, és csukott szemmel egy percig mélyen szívja be az illatát. A hagyma baktériumölő hatása e módszer segítségével a légzésen keresztül jól érvényesül, ugyanakkor az illóolaja tisztítja a tüdőt, valamint oldja a hörgők görcsét is.
Ha szeretnénk bőrünket megfiatalítani, a szőlő kincsnek bizonyul: akár nassoljuk, akár krém vagy olaj formájában használjuk, csodát művel a bőrünkkel. Olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek kisimítják a ráncokat, védik a bőrt, és ráadásul még karcsúsítanak is.
Az Ayurveda India 5000 éves gyógyászati rendszere, az indiai szubkontinens területén élő népek ősi kultúrájának, a védikus civilizációnak egy a mai napig élő és működő hagyatéka.
A mandula az első tavaszi virág a gyümölcsösben. Néha még februárban kinyílnak apró, a kopasz ágon ülő fehér virágai. Aztán hamarosan lapos gyümölcs váltja föl a virágokat, sorakozva a rügyező ágakon. Amikor leszedjük a mandulát, nagyon nehezen jutunk a gyümölcséhez, de annál értékesebb a tartalma.
Az orvosod kétkedve csóválja a fejét, ha természetes szert kérsz tőle a problémádra, és már írja is a receptet. Ismerős helyzet? Pedig sokféle gyógynövény hatékonyságát igazolják tudományos kísérletek. Íme az eredmények!
Egy japán évente átlagosan 10 kg tengeri algát fogyaszt. Jól teszi-e? Valószínűleg igen, ugyanis közismert tény, hogy a világon Japánban a legmagasabb az átlagéletkor!
A gyógyteákat leggyakrabban szárított teafűből készítjük. A készítés módja attól függ, hogy a növény melyik része tartalmazza a gyógyhatású drogot.
A gyógyteákat leggyakrabban szárított teafűből készítjük. A készítés módja attól függ, hogy a növény melyik része tartalmazza a gyógyhatású drogot.

Következő Utolsó