HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Természetgyógyászat > Kiegyensúlyozott élet jógával

t: 2493

Kiegyensúlyozott élet jógával

A jóga segítségével egészségesebbé válhatunk, másként gondolkodhatunk, jobb döntéseket hozhatunk. Nagy József jógaoktató már kétszer járt Indiában, 27 éve oktat, jelenleg a Magyar Jógaoktatók Szövetségének elnökhelyettese. Hazánkban, nála teljesebben nem sokan tapasztalták meg az indiai torna jótékony hatásait, melyekbe most minket is beavat.
Miért jógázzunk?


A jóga tanításai szerint fogantatásunkkor a lélektudatosság egy része hozzákapcsolódik fizikai testünkhöz. Ezt felismerni, átélni, megtapasztalni a mindennapok során, ez a jóga. A létezés minősége képes meghatározni a tudatszintünket. Ha finoman elkezdjük arra késztetni szervezetünket, hogy jobb legyen a vér- és nyirokkeringés, az agy vérellátása, az emésztés, a hormonháztartás, általában egészségesebbé válunk, automatikusan magasabb tudatossági szintre jutunk. Eljutunk oda, hogy ez határozza meg létünket.


A jóga rendszeres gyakorlása javítja a koncentráló képességet, rugalmassá teszi testünket és személyiségünket egyaránt. Energiát és motivációt ad, javítja az információbefogadó és tároló képességünket. Segít ellazulni, megelégedetté és optimistává válik a gyakorló. Erőteljes javulást hoz depresszió, illetve szorongás esetén is, valamint segít legyőzni a szenvedélybetegségeket. Az általános javulás következtében jobb döntéseket hozunk az élet minden területén, így hatékonyabbakká válhatunk munkánkban, párkapcsolatok és egyéb magánéletbeli kötődések terén egyaránt.


Hogyan kezdjünk hozzá?


A fokozatosság elve a jógában is ajánlott, ezért alapgyakorlatokkal kell kezdeni, aztán elindulhatunk a bonyolult, összetett gyakorlatok felé. Amikor már egyenesben vagyunk, nem húznak le hétköznapi problémák, továbbfejleszthetjük magunkat meditáció által a spirituális lényünk feltárásával, mely a jóga lényege. Eleinte mindenkinek jógaoktató segítségét kel kérnie, aki már gyakorlott, az otthon is jógázhat reggeli felkelés után 20-30 percig a pillanatnyi képességeinek megfelelő szintű gyakorlatokkal.

rtlklub

2007.10.16

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok