HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Természetgyógyászat > Gyógyítsd magad energiával!

t: 2649

Gyógyítsd magad energiával!

Évezredek óta léteznek olyan alternatív gyógyítási módszerek, melyek nem igényelnek semmiféle eszközt. Hogy mégis mivel tudják egyensúlyban tartani a testet és a lelket egyaránt? A kulcsszó az energia.


A prananadi Tibetből ered, a prana energiát, a nadi pedig csatornát jelent. A csatornák az egész szervezetünket behálózzák, ezeken keresztül tud áramlani az energia. A prananadi hívei szerint minden betegség lelki eredetű, és azért tudnak testi tüneteket ölteni a problémák, mert ilyenkor blokkok alakulnak ki az energiaáramlásban.


- A prananadi tulajdonképpen egy kézrátétes gyógyítási mód, de nemcsak arra jó, hogy másokon segítsünk. Az a leghatásosabb, ha saját magunk tudjuk elvégezni, és akár napi szinten gyakorolni – vallja Anikó, a módszer híve.


A gyógyítást nem a saját energiánkkal végezzük, hanem az univerzum energiáját hívjuk segítségül, ami a koronacsakrán áramlik be és a tenyéren keresztül lehet továbbítani. Mindig az a cél, hogy egyensúlyba kerüljön a test, mert nemcsak az alacsony energiaszint okozhat blokkokat, a túlzottan sok is ártalmas lehet.


A prananadi sokáig titkos tannak számított, a keleti mesterek nem akarták megosztani más népekkel. A kilencvenes évek közepén mégis nyitottá váltak, és elkezdték beavatni azokat az érdeklődőket is, akik nem Ázsiában születtek. Anikó beszámolója szerint azok is érzékelik a prananadi hatását, akik nem nyitottak az alternatív gyógymódokra.


Ha valaki megtapasztalja a kézrátétes gyógyítást, a test kezelt területén bizsergést, forróságot érez. Természetesen nem egyik pillanatról a másikra hat az energiák egyensúlyba helyezése, különösen súlyosabb betegségeknél tart hosszú ideig a kezelés. A cél mégis inkább az, hogy aki megismeri, elsősorban megelőzésre használja. Így jó közérzetet, és testi-lelki harmóniát biztosíthat magának.

rtlklub

2008.01.07

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok