HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > KONYHA > Fakanál fogódzó - iskolásan

A házi kenyér ízletesebb, mutatósabb és egészségesebb, mint a bolti. Ráadásul tartósítószer-mentes. Elkészítése egyszerű és rendkívül látványos. Próbáld ki te is receptjeinket és varázsolj ropogós, aranybarna kenyeret az asztalra!
A szerelmet, az összeköltözést a hétköznapok követik. Nyugalom, együttlét. Közös tévénézés, közös főzés, közös vacsorák. Utóbbi akkor jelent problémát, ha a nőnek a főzés nem az erőssége…
Elkezdődött a hagyományos allergiaszezon, de azoknak, akik liszt-, tej- vagy halérzékenységtől szenvednek, egész évben figyelniük kell arra, hogy mit esznek. Kaldeneker György, a szakácsunk tudja a tutit: egy-két tipp a kellemetlenségek elkerülése végett.
A mérleg többnyire akkor van a konyhaszekrény legmélyén, amikor éppen szükségünk lenne rá. Egy kis számtanóra következik, hogy ne is kelljen mindig előbányászni onnan.
Mu-err, ricotta, tapas... Ismerősen csengő szavak, ám sokszor csak sejtjük, mit jelentenek. Indul a szótár-program, amiből előbb-utóbb minden kiderül!
Egészségesebbek a növényi olajok, mint a zsiradékok, tudjuk jól. Időnként azonban még is fejtörést okozhat a bevásárlóközpontok óriási kínálatából kiválasztani a legmegfelelőbbet. Mást ajánlanak sütéshez, főzéshez, grillezéshez és pároláshoz.
Szótár - Édes konyhanyelvünk gyakran okoz fejtörést a háziasszonyoknak
Hát először is: mi az a steak? Gyorsan megsütött szép darab hús, eredetileg csak marha, manapság már disznó, bárány és egyéb hús, esetleg hal (tonhal, cápa) is lehet.
Nem mindenki ehet mindent, sokan olyan problémákkal küszködnek, ahol különösen oda kell figyelni az étrendre. Cukorbetegeknek, lisztérzékenyeknek és ovo-laktovegetáriánusoknak ajánljuk heti összeállításunkat.
A wok, a kínai konyha univerzális serpenyője nálunk is egyre kedveltebb. Nem csoda: ropogós zöldségek, puha húsok, sok ízletes étel készíthető benne.
Örvendetes módon a magyar háziasszonyok is egyre gyakrabban próbálják ki más népek receptjeit, s különösen az olasz konyha örvend nagy népszerűségnek. Összeállításunkban éppen ezért a tésztafélékkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat szeretnénk megosztani az olasz konyha iránt érdeklődőkkel.
Sós húst ne, mert kemény lesz... Milyen húst válasszon, hogyan pácoljon, mivel fűszerezzen? Íme a sikerhez nélkülözhetetlen tudnivalók.
A svájci konyha egyik jellegzetes eledele a fondü, amelynek már az elkészítése is egy kellemes szertartás. Ne feledkezzünk meg persze finom társáról, a raclettről sem!
A Napkirály asztalánál, aranytányéron szolgálták fel számtalan változatát. Fejedelmi finomság – és egyáltalán nem nagy ördöngősség elkészíteni.
Sokan kedvelik, mégsem sütnek fánkot, mert úgy gondolják, bonyolult. Pedig nem az. Ehetjük krémmel, csokiba mártva vagy lekvárral. A szalagtól sem kell megijedni, csak egy apró trükk, és fehér masni díszeleg a csodás, aranybarna, ropogós süteményünk derekán.

Következő Utolsó