HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > KONYHA > Szabadtűzön

Itt a kerti partik ideje! Íme néhány kedvcsináló recept
A burgonyát héjában megfőzzük, majd padlizsánnal, és a virslivel faszén felett grillezzük.
A pulykamellet nagy és vastagabb szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk.
A héten már grilleztünk húst és zöldségeket, most a gyümölcsök következnek.
A valamikori pásztorételek mai utódai, a bográcsban, kondérban rotyogó levesek, pörköltek, egytálételek készítése társas esemény. A tűz fölé illesztett állványon lógó edényből szálló illatok mindenkit odacsalogatnak, és nemcsak evésre, főzésre is csábítanak.
Változnak az esküvői szokások: már senki sem lepődik meg azon, ha a zenekar helyén egy DJ nyomja a zenét, és ha Újházi-tyúkhúsleves helyett grillételekkel fogadjuk a násznépet.
Nyáreste, kert, jéghideg kortyolnivalók, fűszeres illatok, parázsló tűz - van ennél varázslatosabb?
A barbecue, vagy más néven grillezés, egyre népszerűbb nálunk is. Nincs is jobb dolog annál, mint amikor kiülhetünk a kertbe barátainkkal, és együtt sütögethetjük a finomabbnál finomabb falatokat.
A szabadban étkezni mindig sokkal hangulatosabb, különösen, ha az ételt is kint készítjük el.
A szabadtéri sütés igazi nyári attrakció egy baráti vagy egy családi összejövetelen. A grillezés azonban egészségtelen - ha szénen sütés helyett szénné égetik a húsokat és zöldségeket. Fussuk át a szabályokat, mielőtt nekikezdenénk!
Szakácsunk mai receptje roppant egyszerűen elkészíthető, és kerti grillezésre is kiválóan alkalmas.
A szabadtűzön főtt ételek nemcsak attól különlegesek, hogy ízükben megőrzik a ropogó fák közül felszálló füst bukéját, hanem attól is, hogy hangulatuk van. Mert a bográcsozáshoz társaság kell, hangos, vidám, hasukat kedvelő emberek, akik szívesen készítenek vörösbortól illatozó pörköltöt, gulyást vagy akár egy jó csípős halászlevet.
Kerti partizni jó, de minden háziasszony rémálma, ha a vártnál több vendég érkezik a bulira. Hogy ne kapjunk frászt az előkészületektől és az emberektől, szakácsunk grillezési trükkökkel és praktikákkal lát el bennünket.
A nyárelő emlékezetes pillanatai fűződnek a kerti grillezéshez. Különleges aromát ad ételeinknek a faszén füstös illata. Válogassunk kedvünk szerint ezekből a finom falatokból! Könnyebb és nehezebb grillek következnek...
Magyarországon az évente ötezernél is több ételfertőzéses, ételmérgezéses megbetegedés egyharmada a háztartásokban fordul elő.

Következő Utolsó