HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Szabadtűzön > Parázsvarázs

t: 4995

Parázsvarázs
Becsavarodott debreceni roston

Hozzávalók

4 pár debreceni 30 dkg húsos füstölt szalonna

A debreceni bőrét lehúzzuk, ha szükséges, és egyenként hajszálvékony szalonnaszeletekbe göngyöljük. Faszénparázson forgatva addig sütjük, míg a szalonna piros-ropogós nem lesz.

Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag: 794 kcal / 3320 kJ.
Italajánlat: száraz siller (Villányi kékfrankos siller '01).

Csirkenyárs zsályás sárgarépával

Hozzávalók

a csirkenyárshoz: 1 zacskó Knorr Delikát Borsos- Mustáros Villámpác 1 dl olaj 4 csirkemellfilé 20 dkg füstölt szalonna maréknyi friss zsályalevél 2 közepes vöröshagyma 2-3 paradicsom a zsályás sárgarépához: 2 csomó zsenge sárgarépa 20 dkg füstölt szalonna maréknyi friss zsályalevél

A villámpácot az olajjal jól elkeverjük. A húsfilék mindegyikét lapjában félbevágjuk, széthajtjuk. A szeleteket kissé kiverjük, tálba tesszük, és a páclevet rácsorgatjuk. Kissé megrázogatjuk, hogy mindehol érje, és fél órára a hűtőbe rakjuk. Ezután kivesszük, az olajat kissé lecsöpögtetjük róla, majd mindegyikre elôbb hajszálvékony szalonnaszeleteket arra zsályaleveleket fektetünk. Jó szorosan felgöngyöljük, és ujjnyi vastagon feldaraboljuk. A kis tekercseket paradicsom- és hagymacikkekkel váltakozva nyársra húzzuk. A villámpácos olajjal megkenjük, majd faszénparázs felett, folyamatosan kenegetve megsütjük. A zsenge sárgarépákat kefével lesúroljuk, és forrásban lévô vízben 1-2 percig előfőzzük. Lecsepegtetjük, és egyenként egy-egy hajszálvékony szalonnaszeletbe csavarjuk, amely alá zsályaleveleket tűzünk. Faszénparázs felett forgatva addig sütjük, míg a szalonna körös-körül szépen megpirul. Természetesen ezt is kenegethetjük a villámpácos olajjal.

Elkészítési idő: 40 perc.
Egy adag: 960 kcal / 4013 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Somlói olaszrizling 2000).

Alföldi kolbászos hústekercs

Hozzávalók

4 szép nagy szelet sertéscomb, só 30 dkg sütni való kolbász 3-4 evőkanál olaj

A hússzeleteket jól kiverjük, megsózzuk. A kolbász bőrét lehúzzuk, villával összenyomkodjuk, és a szeletekre simítjuk. Szorosan felcsavarjuk, szélüket hústűvel megtűzzük. Parázs felett, forgatva és olajjal kenegetve körös-körül megpirítjuk. Tepsiben is süthető.

Elkészítési idő: 1 óra.
Egy adag: 960 kcal / 2884 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Szekszárdi bikavér '99).

Oldalasropogós

Hozzávalók

1 dl olaj 1 zacskó Knorr Delikát Flekken Villámpác 1 kg sertésoldalas 2-3 gerezd fokhagyma 1 kiskanál szójamártás

Az oldalast a csontok mentén 4 egyenlő részre vágjuk. A villámpácot az olajjal, a zúzott fokhagymával meg a szójamártással jól összekeverjük. A húst alaposan körbekenjük vele, majd 20-30 percig hűtőszekrényben hagyjuk pácolódni. Ezután parázs felett, rácsra fektetve kb. 1 órán át sütjük. Közben a páclével kenegetjük, és többször megfordítjuk.

Elkészítési idő: 1 óra +pácolás.
Egy adag: 525 kcal / 2195 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Mőcsényi kékfrankos '98).

(eszemiszom.hu)

2006.08.11

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Becsavarodott debreceni roston
Becsavarodott debreceni roston
Csirkenyárs zsályás sárgarépával
Csirkenyárs zsályás sárgarépával
Alföldi kolbászos hústekercs
Alföldi kolbászos hústekercs

Legfrissebb magazinok