HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Szabadtűzön > Bográcsban, kondérban

t: 5902

Bográcsban, kondérban







Pincepörkölt vörösborral

HOZZÁVALÓK

- 2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- pirospaprika
- köménymag
- só
- 80 dkg marhalábszár
- 1-2 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 2 dl vörösbor
- 1 kg burgonya

A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és sóval ízesítjük.
A tűzre visszatesszük, és a kockákra vágott húst be-ledobjuk. Gyakran kevergetve addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik.

A felaprított paprikát és paradicsomot is beletesszük, és lassú tűznél, néha egy kevés vizet és a bort aláöntve, puhára pároljuk.

Amikor már majdnem kész, a meghámozott, cikkekre vagy kockákra vágott burgonyát is beleszórjuk, és együtt megpuhítjuk.

Karikákra vágott erős paprikával, paradicsommal díszítve tálaljuk.

Elkészítés

elkészítési idő: 2 óra
egy adag: 2879 kj/689 kcal
italajánlatunk: száraz vörösbor
(egri kékfrankos '02)

(konyhamagazin.hu)

LINKAJÁNLÓ
Alternatív gyógymódok

Egészség - orvos

Szépségápolás

Táplálékkiegészítők

Bio

Recept ABC

Vegetáriánus

Dísznövények

Világörökség




2006.09.15

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Pincepörkölt vörösborral
Pincepörkölt vörösborral

Legfrissebb magazinok