HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Szabadtűzön > Ne égjen szénné!

t: 3022

Ne égjen szénné!

Az alábbi néhány trükk segíthet, hogy egészségesen grillezhess.

- Vegyél minél soványabb húst.

A zsíros hús alá pedig tegyél alufóliát, nehogy zsiradék csöppenjen a parázsra, így az nem füstöl annyira, egyenletesebben süt, a húson pedig nem keletkezik vastag égett kéreg.

- Mindig csak faszenet vagy faszénbrikettet használj.

A fának túlságosan sok időre van szüksége, hogy elszenesedjen. Ha viszont a húst nem parázs felett sütöd, akkor inkább csak füstölődik, és nem grilleződik.

- Ne legyen túl forró a grill.

A hőmérséklet ellenőrzéséhez használd a kezed: ha a sütési magasságban két másodpercig a parázs felett tudod tartani a kezed, de éppen csak kibírod a meleget, a sütő hőmérséklete épp megfelelő.

- A húst csak akkor tedd a rostra, amikor a parázsra cseppentett zsír pezsegve-sercegve elég. Ekkor már elég forró a sütő, ropogósra fog sülni a hús.

- Mindig egyél hozzá nyers zöldpaprikát vagy paradicsomot. Elkészítheted marinírozott salátának, citromlével fűszerezve, kukoricaolajjal, sok petrezselyemmel.

+ Tippek

- Cseppents egy kis mustárt a húsokra, ez semlegesíti a mérgező anyagokat.
- Az oreganónak, a zsályának és a kakukkfűnek is méregtelítő hatása van.
- A zöldségek A-, C- és E-vitamintartalma megakadályozza veszélyes, rákkeltő vegyületek képződését.
- A grillezés tűzveszélyes, mindig legyen kéznél egy vödör víz.
- A gyerekeket távol kell tartani a grillsütőtől.

(nana.hu)

2006.06.26

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok