HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > 18+ > Sikamlós stresszoldó

t: 1578

Sikamlós stresszoldó

Gyengébb idegzetű vagy prűd olvasóinknak ez az utolsó lehetőségük, hogy „elhagyják” a cikket! A rövid kis bevezetőben ugyanis arra utaltam, hogy a hagyományos, több generáción keresztül jól működő, a biológia könyvekben a szaporodás fejezet alatt leírt módszer idegnyugtató hatását semelyik hancúrtrükk sem múlja felül. Fokozottan stresszes helyzet előtt tehát irány a hálószoba, és essetek egymásnak teljes erőbedobással, eddzétek testeteket és nyugtassátok lelketeket egy-egy izzasztó „örömfutammal”!

Egy brit kutatóorvos, Stuart Brody fantáziája nagyon élénk. A Paisley Egyetem pszichológusa ugyanis sikamlós kísérlettel bizonyította be, hogy a stresszes események előtti szex remek idegnyugtató. Megkért 24 nőt és 22 férfit, hogy két héten keresztül vezessen naplót mindennemű szexuális aktivitásáról: milyen gyakran közösül – hagyományosan -, maszturbál és egyéb módon huncutkodik párjával. Ezután a kísérleti alanyokat stressz-tesztnek vetette alá: nagyközönség előtt kellett beszélniük és hangosan fejben számolniuk.

Az eredmény: azoknak, akik „hagyományőrzők” a szexben, gyorsabban visszaállt a normális szintre a vérnyomásuk a stresszhelyzet után, mint azoknak, akik „másképp” csinálták. A legidegesebbek azok voltak, akik önmegtartóztató életet éltek, az ő vérnyomásuk az egekbe szökött a megmérettetések alatt. Brody azonban másra is felfigyelt a stressz és a szex összefüggésében: „Az orgazmus nyugtató hatása nem csak rövid időre szól, kitart legalább egy hétig.” Szerinte a párokat „összekötő” hormonnak, az oxitocinnak van ilyen nyugtató hatása. Teszteld le kedveseddel te is a Brody-módszert, és szabadítsátok meg egymást gyönyörök közepette a stressztől!

rtlklub

2006.02.03

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok