HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > 18+ > A nõk hamarabb izgalomba jönnek

t: 2615

A nõk hamarabb izgalomba jönnek

Általánosnak mondható az a nézet, hogy a nõk szemérmesebbek, mint a férfiak legtöbbje, már csak azért is, mert felmérések szerint a férfiak jóval több erotikus és pornó filmet néznek meg fiatalon, mint õk.

A Stanford-i egyetem orvosi karán végzett kísérlet viszont arra derített fényt, hogy a hölgyekre jóval nagyobb hatást gyakorolnak az erotikus képsorok, mint férfiakra.

A kísérletben mintegy húsz önként jelentkezõ nõi hallgató vett részt. Különféle orvosi mûszereket kapcsoltak rájuk, miközben erotikus filmek forró jeleneteit nézették velük egy kivetítõn, majd ugyanezt férfi jelentkezõkkel is elvégezték.
Az eredmény szerint a nõknél jóval hamarabb kezdett emelkedni a pulzus és lélegzetvételek száma, erõsebb volt nyálelválasztás, mint a férfiaknál, nemi szerveik vérellátása is jóval bõvebb volt, vagyis hamarabb és jobban izgalomba jöttek, mint a férfi kíséreti alanyok.

Azt viszont szintén megfigyelték, hogy mindez akkor volt így, mikor a képernyõn érzelmesebb - férfi-nõi páros - jelenetek mentek. Mikor kissé perverzebb témába váltottak át, mint csoportos vagy orális szex, akkor izgalmi állapotuk némileg csökkent, míg férfiaknál persze ez fordított hatást váltott ki.

A kísérletek célja egyébként az volt, hogy fényt derítsenek néhány lelki eredetû nõi szexuális problémára, az elért eredményeket feltehetõen pszichiáterek alkalmazhatják majd jó eredménnyel.

(nice)

2005.07.19

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok